... nem csak enni, alkotni is szeretsz.
Élelmezésvezetőként ételekkel és alapanyagokkal fogsz foglalkozni minden nap. Ez a munka viszont más, mint amit a konyhában megszoktál. Itt is fontos, hogy az étel kívánatos és finom legyen. De legalább ilyen fontos, hogy tartalmas és egészséges legyen.
Egy intézmény, legyen szó bölcsődéről, óvodáról, iskoláról vagy akár kórházról, ill. idősek otthonáról teljes étrendjét megtervezni nem kis feladat. Legyen változatos, vegye figyelembe az adott korosztály szükségleteit, biztosítson glutén és tejmentes étkezési lehetőséget, sőt, bizonyos vallási előírásokra is legyen tekintettel. Ehhez aztán kell kreativitás! Mi megtanítjuk az alapanyagok ismeretét, az egyes tápanyagok és vitaminok működését, de az alkotó vágyat csak Te tudod beletenni ebbe a munkába.
... hatással szeretnél lenni generációk életminőségére.
A megfelelő táplálkozás az egészség és a jó közérzet alapfeltétele. Kutatások szerint a kisgyermek életének első 1000 napjában elfogyasztott táplálék az ember egész életre meghatározza az étkezéshez való viszonyát. Hatással van a kialakuló ételallergiákra és -intoleranciákra is. Bölcsődei élelmezésvezetőként a megfelelő étrend összeállításával Te is hozzájárulsz a felnövő generációk egészségesebbé válásához.
Ugyanilyen fontos a megfelelő étrend összeállítása idős korban is. A megfelelő táplálkozással, vitaminok és nyomelemek bevitelével nem csak az általános közérzet javítható, hanem súlyos mozgásszervi betegségek és az időskori demencia is késleltethető illetve szinten tartható. Idősotthonban dolgozó élelmezésvezetőként a bentlakók életminőségére közvetlen hatásod van.
Nem beszéltünk még a különböző ételallergiákról és az kórházi étkeztetésről. Mindannyian tudjuk, hogy a nagyi húslevese csodákra képes. Kórházi élelmezésvezetőként ennél Te sokkal többet fogsz tudni. Pontosan tudod majd, hogy műtét utáni lábadozáshoz, rehabilitációhoz, vagy speciális betegségekben szenvedőknek milyen étrendet állítsd össze.
... stabil, kiszámítható fizetést szeretnél
... vezetői ambícióid vannak.
Ahogy a neve is mutatja, ez egy vezetői feladat. Az adott intézmény konyhájában dolgozók munkáját is Te fogod szervezni, irányítani. Az is előfordulhat, hogy évek óta ebben dolgozol, de a szakképesítés hiánya miatt nem kaphatod meg a vezetői besorolást és az ehhez járó illetményt.
... bírod az adminisztrációt.
Az élelmezésvezető feladatai közé tartozik a beszerzéstől kedve a HACCP előírások betartatásán keresztül a leltározásig, a szükséges dokumentációk vezetéséig. Munkád nagy részét az íróasztal mögött ülve fogod végezni. Fizikailag ez sokkal kevésbé megterhelő, mint nagykonyhai munkát végezni. Ezért az élelmezésvezetői szakma jó választás idősebb korban, vagy közvetlenül a nyugdíj előtt is.
Élelmezésvezetőként ételekkel és alapanyagokkal fogsz foglalkozni minden nap. Ez a munka viszont más, mint amit a konyhában megszoktál. Itt is fontos, hogy az étel kívánatos és finom legyen. De legalább ilyen fontos, hogy tartalmas és egészséges legyen.
Egy intézmény, legyen szó bölcsődéről, óvodáról, iskoláról vagy akár kórházról, ill. idősek otthonáról teljes étrendjét megtervezni nem kis feladat. Legyen változatos, vegye figyelembe az adott korosztály szükségleteit, biztosítson glutén és tejmentes étkezési lehetőséget, sőt, bizonyos vallási előírásokra is legyen tekintettel. Ehhez aztán kell kreativitás! Mi megtanítjuk az alapanyagok ismeretét, az egyes tápanyagok és vitaminok működését, de az alkotó vágyat csak Te tudod beletenni ebbe a munkába.
... hatással szeretnél lenni generációk életminőségére.
A megfelelő táplálkozás az egészség és a jó közérzet alapfeltétele. Kutatások szerint a kisgyermek életének első 1000 napjában elfogyasztott táplálék az ember egész életre meghatározza az étkezéshez való viszonyát. Hatással van a kialakuló ételallergiákra és -intoleranciákra is. Bölcsődei élelmezésvezetőként a megfelelő étrend összeállításával Te is hozzájárulsz a felnövő generációk egészségesebbé válásához.
Ugyanilyen fontos a megfelelő étrend összeállítása idős korban is. A megfelelő táplálkozással, vitaminok és nyomelemek bevitelével nem csak az általános közérzet javítható, hanem súlyos mozgásszervi betegségek és az időskori demencia is késleltethető illetve szinten tartható. Idősotthonban dolgozó élelmezésvezetőként a bentlakók életminőségére közvetlen hatásod van.
Nem beszéltünk még a különböző ételallergiákról és az kórházi étkeztetésről. Mindannyian tudjuk, hogy a nagyi húslevese csodákra képes. Kórházi élelmezésvezetőként ennél Te sokkal többet fogsz tudni. Pontosan tudod majd, hogy műtét utáni lábadozáshoz, rehabilitációhoz, vagy speciális betegségekben szenvedőknek milyen étrendet állítsd össze.
... stabil, kiszámítható fizetést szeretnél
... vezetői ambícióid vannak.
Ahogy a neve is mutatja, ez egy vezetői feladat. Az adott intézmény konyhájában dolgozók munkáját is Te fogod szervezni, irányítani. Az is előfordulhat, hogy évek óta ebben dolgozol, de a szakképesítés hiánya miatt nem kaphatod meg a vezetői besorolást és az ehhez járó illetményt.
... bírod az adminisztrációt.
Az élelmezésvezető feladatai közé tartozik a beszerzéstől kedve a HACCP előírások betartatásán keresztül a leltározásig, a szükséges dokumentációk vezetéséig. Munkád nagy részét az íróasztal mögött ülve fogod végezni. Fizikailag ez sokkal kevésbé megterhelő, mint nagykonyhai munkát végezni. Ezért az élelmezésvezetői szakma jó választás idősebb korban, vagy közvetlenül a nyugdíj előtt is.